Fabrikant van wielen en technische vormstukken in polyurethaan

Vulkoprin produceert wielen en technische vormstukken in polyurethaan die extreme lading, hoge snelheden, verschillende temperaturen en vervorming aankunnen.

Materialen

Vulkollan® heeft zich onderscheiden als de “benchmark” polyurethaan voor zwaarlast toepassingen. Geen enkel ander type polyurethaan biedt dezelfde excellente mix aan eigenschappen over een zeer breed temperatuurgebied. Vulkollan® is de garantie voor operationele continuïteit en een lange levensduur. Consulteer de Catalogus.

 

Printhane™ is de verzamelnaam van de door Vulkoprin ontwikkelde polyurethaan elastomeren voor bijzondere toepassingsgebieden, zoals Printhane™ -X dat specifiek voor snelle roller coasters werd ontwikkeld, of Printhane™ GRIP om meer grip te geven bij aandrijftoepassingen.

Printhopan® is een hoogwaardig thermoplastisch polyurethaan voor bekleding van het loopvlak van geleiderollen en een geluidarm alternatief voor harde polyamide.

Easyroll™ is een super elastisch rubber in 65 Shore A.

Toepassingen

MATERIAL HANDLING INDUSTRY

Vulkoprin ontwerpt en produceert een volledig assortiment aandrijf en lastwielen voor vorkheftrucks, AGV’s (Automated Guide Vehicles), stapelkranen, shuttles en zwaarladers.

MACHINERY INDUSTRY

Betrouwbare prestaties en een maximale levensduur zijn de belangrijkste onderscheidende factoren van Vulkoprin wielen en technische vormstukken voor toepassingen in de machine industrie.

 

THEME PARK INDUSTRY

Vulkoprin is wereldwijd “preferred supplier” van wielen voor pretparken en attractiefabrikanten.

 

 

MAINTENANCE, REPAIR & OPERATIONS

One-stop-shopping voor diverse standaard en op maat gemaakte wieloplossingen en technische vormstukken. Consulteer de standaard catalogus.

 

Passie voor wielen
& technische producten
in polyurethaan

Familie geleide onderneming, gevestigd in Tielt (België)
60 jaar ervaring
In-house design, engineering & productie
In-house testbaan
Single source verantwoordelijkheid
Vulkollan® licentie
Klanten wereldwijd in material handling-, machinery- en thema park industrie
ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, Ecovadis committed

Vulkoprin Sustainability Rating ecovadis "committed"

Vulkoprin ontwikkelt, implementeert, monitort en evalueert een organisatiebeleid dat gericht is op het voortdurend reduceren van afval en het efficiënter benutten van grondstoffen.

Vulkoprin is "Supplier of the year" van Toyota Material Handling

“Vulkoprin’s duidelijke klantgerichtheid, sterk leiderschap, moderne en sterk geautomatiseerde productie-eenheid, stabiele kostenefficiënte output, lage kwaliteitsproblemen en totale transparantie zijn de redenen waarom we hebben besloten Vulkoprin te belonen als leverancier van het jaar”, zegt Giorgio Polonio, Vice President Purchasing Toyota Material Handling Europe.

 

Vulkoprin is finalist UTECH Europe Awards 2024 - Polyurethane processor award

Vulkoprin rollercoasterwiel productie toegelicht