Het Vulkoprin Wheel Team: onze visie, missie en USP


Familie geleide onderneming, gevestigd in Tielt (België)
60 jaar ervaring
In-house design, engineering & productie
In-house testbaan
Vulkollan® licentie
Klanten wereldwijd in material handling-, machinery- en thema park industrie

Missie |Competence|

Vulkoprin streeft een bedrijfsmodel na dat voor alle stakeholders een economische bijdrage levert.

 

Dit willen wij realiseren als “preferred supplier” voor de ontwikkeling, productie en levering van wielen en technische vormstukken in polyurethaan voor bedrijven wereldwijd in de Material Handling industrie, Pretpark sector, Machine industrie en MRO.

 

De naam VULKOPRIN & VULKOLLAN© zijn bij vele bedrijven gekend als naam. Maar naamsbekendheid is niet noodzakelijk een garantie dat deze namen gekoppeld worden aan voordelen die een bijdrage leveren aan meer efficiënte, kosteneffectieve en veiligere bedrijfsprocessen.

Het is de missie van onze sales om klanten en prospecten naar een hogere bewustwording en “willingness to pay” te begeleiden:

  • De perceptie van onze waarde varieert van klant tot klant en is grotendeels gebaseerd op indruk, aantoonbare ROI en voorspelbare budgetten en leveringstermijnen.
  • Onze prijs wordt beoordeeld door haar vermogen om bij te dragen tot de waarde van de organisatie nl. het meten van waar, wanneer, hoeveel en hoe goed onze oplossingen worden gebruikt.

Visie  |Comfort|

Vulkroprin streeft ernaar een milieubewust operational excellent en lean bedrijf te zijn. Vulkoprin verbindt deze doelstelling aan waarden rond welzijn van haar medewerkers, maatschappelijk verantwoord ondernemen, milieu en sustainability.

Unique Selling Proposition |Security|

Vulkoprin produceert wielen en technische vormstukken in polyurethaan die gegarandeerd extreme lading, hoge snelheden, verschillende temperaturen en vervorming aankunnen.

 

Vulkoprin is in zijn sector

 

  • Best in quality: kwaliteit conform de vraag en toepassing  ontwikkeld , gefabriceerd in een “state-of-the-art” productie omgeving
  • Best in efficiency: maximum “value for money”
  • Best in reliability:  wij streven ernaar onze beloftes na te komen

 

 

| Competence | Comfort | Security |

Onze visie, missie en USP in de praktijk

 

ISO 9001, ISO14001, ISO 45001, ecovadis en audits door verschillende van onze klanten bevestigen dat wij dit ook realiseren.

De kroon op het werk kregen wij van Toyota Material Handling Europe dat Vulkoprin in 2021 verkoos als “Supplier of the year”  “Vulkoprin’s duidelijke klantgerichtheid, sterk leiderschap, moderne en sterk geautomatiseerde productie-eenheid, stabiele kostenefficiënte output, lage kwaliteitsproblemen en totale transparantie zijn de redenen waarom we hebben besloten Vulkoprin te belonen als leverancier van het jaar”, zegt Giorgio Polonio, Vice President Purchasing Toyota Material Handling Europe.

 

 

 

ULTRAMODERNE PRODUCTIEVESTIGING

“Klanten uit diverse industrieën zijn er zeker van dat het volledige wiel of wielassemblage ontworpen en vervaardigd wordt door Vulkoprin” aldus Bart Vermaete, Productie directeur van Vulkoprin.

 

KWALITEIT VOOR EXTREME TOEPASSINGEN

“De wieloplossingen die wij vervaardigen moeten bestand zijn tegen extreme belastingen en temperaturen, hoge snelheden, slijtage en vervorming” zegt Bert Maes CTO en co-eigenaar.

INNOVEREN SAMEN MET ONZE KLANTEN

De volledig geïntegreerde, ultramoderne productievestiging laat toe om zowel individuele items als grote volumes te produceren. “Samen met onze klanten specifieke oplossingen op maat ontwikkelen. Dit is de Vulkoprin definitie van innovatie”, zegt Didier Nulens, Director Sales & Marketing.

OPERATIONAL EXCELLENCE

ISO 9001, ISO14001 en ISO 45001 bevestigen de ambities als milieubewust operational excellent en lean bedrijf. “Vulkoprin verbindt deze certificering aan waarden rond welzijn van haar medewerkers, maatschappelijk verantwoord ondernemen, milieu en sustainability”, aldus Leen Maes, CEO en co-eigenaar.