Vulkoprin ontwerpt en produceert een volledig assortiment aandrijf- en lastwielen voor vorkheftrucks, AGV's (Automated Guide Vehicles), stapelkranen en shuttles. 

Vulkoprin is fabrikant voor alle OEM merken en “Supplier of the year 2021” van Toyota Material Handling.

Polyurethaan met hoge stijfheid en rebound staat garant voor wielen met een hoog draagvermogen en lage rolweerstand over een breed temperatuurbereik.

 

Het design, de selectie van de materialen tot en met de eindmontage en het testen gebeurt in-house.

 

Functie van de wielen

Wanneer de pallettruck over een oneffenheid rijdt, veert het zwenkwiel in. Dankzij een verbindingsstang tussen de twee zwenkwielen, veert het zwenkwiel dat de oneffenheid niet raakt ook met dezelfde beweging in. De pallettruck blijft hierdoor stabiel. Dit fenomeen kan voorkomen worden wanneer de veerbewegingen van de beide zwenkwielen niet op elkaar zijn afgestemd.

 

Door de centrale plaatsing van het aandrijfwiel, maakt de truck geen onverwachte bewegingen als het wiel na een slippartij weer grip vindt. Bij transpalletten met een niet-centraal geplaatst aandrijfwiel kan er in dit soort situaties een onverwachte, zijdelingse beweging optreden. Bij een elektrische pallettruck heb je keuze uit een enkel of dubbel vorkwiel. Een enkel vorkwiel is geschikt voor eenvoudig manoeuvreren en behandelen van de pallet langs de lange zijde. Dubbele vorkwielen lenen zich meer voor oneffen oppervlakken en zware lasten.