Passie voor wielen & technische producten in polyurethaan

| Competence | Comfort | Security |

Hoogwaardige materialen

Vulkoprin heeft een volledig assortiment polyurethanen van topkwaliteit ontwikkeld. 

 

Vulkollan® heeft zich de laatste decennia onderscheiden als het “benchmark” materiaal voor zwaarlastwielen. Tot op heden slaagt geen enkel ander type polyurethaan er in dezelfde excellente mix aan eigenschappen over een zeer breed temperatuurgebied te geven.

 

Met de Printhane™ polyurethanen is Vulkoprin erin geslaagd voor specifieke toepassingen bepaalde eigenschappen te accentueren, zoals Printhane™ -X dat specifiek voor snelle roller coasters werd ontwikkeld, of Printhane™ GRIP om meer grip te geven bij aandrijftoepassingen.

 

Printhopan® is een hoogwaardig thermoplastisch polyurethaan voor bekleding van het loopvlak van geleiderollen en een geluidarm alternatief voor harde polyamide.

Vulkollan® heeft zich de laatste decennia onderscheiden als het “benchmark” materiaal voor zwaarlastwielen. Tot op heden slaagt geen enkel ander type polyurethaan er in dezelfde excellente mix aan eigenschappen over een zeer breed temperatuurgebied te geven. Leer meer.

Printhane™ is de verzamelnaam van de door Vulkoprin ontwikkelde polyurethaan elastomeren voor bijzondere toepassingsgebieden, zoals Printhane™ -X dat specifiek voor snelle roller coasters werd ontwikkeld, of Printhane™ GRIP om meer grip te geven bij aandrijftoepassingen. Leer meer.

Printhopan® is een hoogwaardig thermoplastisch polyurethaan voor bekleding van het loopvlak van geleiderollen en een geluidarm alternatief voor harde polyamide. Leer meer.

Easyroll™ is een superelastisch rubber in 65 Shore A.

Printhane-X™ is ontwikkeld voor toepassingen met hoge snelheden en onder andere uitermate geschikt voor rollercoaster toepassingen.

Printhane-C™ is geleidende Vulkollan® en beantwoordt aan de normen EN12527 tot EN12533. Toepassing in omgevingen met verhoogd brand- en ontploffingsgevaar of risico op elektrostatische ontlading (ESD).

Printhane-B™ is een polyurethaan dat voornamelijk met het oog op technische toepassingen werd ontwikkeld of in wieltoepassingen voor meer grip.

Printhane-R™ is een hard polyurethaan dat inzetbaar is bij toepassingen met dikwandige kunststofonderdelen, die slagvast, elastisch en vormvast moeten zijn.

State-of-the-art productie vestiging

De volledig geïntegreerde, ultramoderne productievestiging laat toe om zowel individuele items als grote volumes te produceren.

 

Precisiemachines en een sterke automatisering staan garant voor een stabiele en stipte productie. De polyurethaanafdeling is één van de modernste installaties in de sector.

 

Verder beschikt Vulkoprin over verschillende gietlijnen, zodat afmetingen en formuleringen naar de wensen van de klant aangepast kunnen worden.

 

Een volledig geautomatiseerd polymerisatieproces staat garant voor polyurethanen van de hoogste kwaliteit.

VPS wiel - het Vulkoprin kwaliteitssysteem

Het Vulkoprin Production System organiseert en borgt alle processen binnen het bedrijf.

 

Het steunt op de betrokkenheid van al de medewerkers in de productie om op tijd en tegen de laagste kost wielen en zwenkwielen te produceren, en dit met de hoogste kwaliteitsnormen, veiligheid en respect voor het milieu.

 

De basisregels van nul-ongevallen, nul-defecten en nul-vertragingen zijn gecombineerd in het Vulkoprin VPS-wiel.

 

De hoogste doelen staan vermeld in de bandenspecificaties (veiligheid, kwaliteit, levertijd en kosten), de spaken geven de wielstabiliteit weer en de gereedschappen die op de spaken worden vermeld, ondersteunen de stabiliteit van het systeem.

 

Eigen testbaan

Voor het testen van de polyurethaan wielen wordt beroep gedaan op een eigen testbaan met hoogtechnologische proefinstrumenten.

 

Hiermee kunnen bv. een achtbaantraject met snelheden van meer dan 100 km/u of vorkheftruckbelastingen tot 5 ton bij snelheden van 30 km/u gesimuleerd worden.

 

Alle producten worden op 3D schaal gemodelleerd en aan een FEM-simulatie onderworpen om afmetingen, materiaalgebruik en prestatie te optimaliseren.

 

Vulkoprin werkt ook intensief samen met universiteiten en technische hogescholen op het vlak van onderzoek en ontwikkeling.