Allesomvattend Belgisch productassortiment

Klant

Clabots werd in 1910 opgericht als industriële leverancier. Meer dan 100 jaar lang heeft het bedrijf ernaar gestreefd om zijn klanten een brede waaier aan producten te leveren die aan de strengste kwaliteitsnormen voldoen, bv. elektrisch gereedschap, industriële uitrusting en bevestigingsmateriaal. Vandaag beheren 90 werknemers op drie verschillende verkooplocaties ruim 45.000 voorraadartikelen. Samen realiseren ze een jaaromzet van 30 miljoen euro, een cijfer dat elk jaar toeneemt.

 

Uitdaging

Sinds een paar decennia is Vulkoprin de grootste leverancier van Clabots voor industriële wielen. Als Belgische industriële leverancier is het bedrijf vastbesloten om samen te werken met een Belgische wielenproducent. De nabijgelegen logistieke infrastructuur van Vulkoprin, maar ook het duurzaam Belgisch productassortiment, zorgen ervoor dat Clabots kwaliteit en technische uniformiteit kan garanderen aan de klanten. “Door de globalisering kunnen industriële wielen overal gekocht worden via wielverdelers, maar deze dealers slagen er niet in om hun productassortiment voor langere tijd garanderen”, aldus mevr. Lambrechts, aankoopverantwoordelijke bij Clabots. “Onze klanten eisen continu dezelfde kwaliteit.

 

Oplossing

Vulkoprin biedt niet alleen een productassortiment op maat aan, dat is afgestemd op de behoeften van de klanten van Clabots, maar voorziet ook de nodige marketingtools.” Alle artikelen zijn voorzien van barcodes en van duidelijke etikettering met de nodige technische informatie en een aantrekkelijke merchandising om de aandacht op het productgamma te vestigen.

 

USP

Verkopers van industriële producten moeten meer dan 1.000 producten kennen. Er gaat dan ook heel wat tijd in het aanleren van de producten. Gelukkig kunnen de verkoopmedewerkers in de verkooppunten van Clabots rekenen op een hoogwaardige opleiding door Vulkoprin. Zo kan onze klant zich volledig concentreren op de verkoop van Vulkoprin producten!