Transportwagens die tegen een stoot kunnen

De wieloplossingen die wij vervaardigen moeten bestand zijn tegen extreme belastingen en temperaturen, hoge snelheden, slijtage en vervorming.

 

Om aan deze eisen tegemoet te komen heeft Vulkoprin een volledig assortiment polyurethanen en rubbers ontwikkeld. De volledig geïntegreerde, ultramoderne productievestiging laat toe om zowel individuele items als grote volumes te produceren.

 

Op die manier kan Vulkoprin zich heel flexibel opstellen om veranderende marktvragen om te zetten in nieuwe product oplossingen.

 

Gepersonaliseerde transportwagens

Klant

Onze klant is een gereputeerde retailgroep met ruim 30.000 medewerkers en een grote portefeuille food- en non-foodformules in België, Frankrijk en Groothertogdom Luxemburg.

 

Uitdaging

Voor de distributie van de food- en non-foodartikelen vanuit een centraal verdeelcentrum zijn er diverse gepersonaliseerde transportwagens ontwikkeld die kunnen geladen worden tot max. 1500kg. Door het intensief gebruik in de meest uiteenlopende omstandigheden moet de constructie voldoen aan hoge kwaliteit eisen.

 

Oplossing

Na een uitgebreid testprogramma in the field, heeft Vulkoprin samen met de klant geopteerd voor Easyroll-wielen. Deze hoog performante, rubberen wielen met plaatstalen kern bieden de perfecte combinatie van een hoog laadvermogen met een lage rolweerstand. Om de duurzaamheid van de wielen te optimaliseren werden de wielen gemonteerd in klant specifieke compacte zwenkvorken met een speciale lager in de vorkkop. Optimaal om alle schokbelasting op te vangen en ervoor te zorgen dat het veelvuldig zwenken geen invloed heeft op de levensduur van de vorken.

 

Resultaat

Dankzij de Easyroll-wielen stelt onze klant vast dat de levensduur van de wielen 2 à 3 x langer is dan wat de vorige oplossing kon bieden en zijn daardoor de onderhoudskost sterk gereduceerd. Bovendien kunnen de medewerkers door de lage aanzet- en rolweerstand probleemloos de transportwagens manueel manipuleren en dit op alle ondergronden.

 

USP

Ergonomie, een langere levensduur en een minimale maintenance cost hebben de klant overtuigd tot een jarenlange samenwerking.