45 jaar gedeelde passie voor polyurethanen

Tielt, 5 Mei 2020 – Vulkoprin nv heeft in Minden een overeenkomst getekend over de aankoop van Vulkoprin Deutschland GmbH & Co. KG, een in Duitsland gevestigde toonaangevende groothandel van technische wielen. Met de overname van deze jarenlange partner verzekert Vulkoprin nv zich van een goed uitgebouwde marktpositie in Duitsland in het gebied van technische wielen voor de material handling-, machinebouw- & thema park industrie.

 

„De acquisitie van Vulkoprin Deutschland is een strategisch belangrijke stap voor het uitbouwen van de markpositie van Vulkoprin”, verklaart CEO Ir. Jan Maes. „Hierdoor kunnen we onze technisch ervaring en markt know-how nauwgezet op elkaar afstemmen en de Duitse markt optimaal bedienen”.

 

Tussen Vulkoprin nv en Vulkoprin Deutschland GmbH & Co. KG bestaat reeds sinds ca. 45 jaar een zakelijke relatie. Toen de polyurethaan markt nog in zijn kinderschoenen stond, was de Duitse vestiging voor Vulkoprin nv een pied-à-terre in het land waar de polyurethaan chemie zijn wortels heeft. De Duitse vestiging heeft ook in belangrijke mate bijgedragen tot de groei van Vulkoprin nv.

 

„We hebben Vulkoprin Deutschland over een periode van vele jaren met passie opgebouwd. Met deze transactie garanderen we de onderneming, onze klanten, onze medewerkers en onze leveranciers een stabiele toekomst. Wij zijn bijzonder blij met het feit dat Vulkoprin Deutschland een toonaangevende rol bij de verdere ontwikkeling van Vulkoprin nv zal blijven spelen”, aldus Carsten Bieck, Geschäftsführer van het bedrijf.

 

Ir Jan MAES dankt Carsten Bieck “voor het vertrouwen en de mogelijkheden die voor de Vulkoprin groep zullen ontstaan om de polsslag van de Duitse markt direct te mogen voelen”. Dipl.-Ing. (FH) Ahmet Yaman zal met zijn ervaring en kennis van de branche de Duitse klanten verder blijven ondersteunen. Samen met zijn team zal hij vanuit de nieuwe bedrijfszetel aan de Uphauser Weg 91, Gewerbegebiet Dützen te Minden het bedrijf verder uitbouwen. Quality in Motion!

 

Over Vulkoprin Deutschland GmbH & Co. KG. In Duitsland gevestigde toonaangevende groothandel in technische wielen voor transporttechniek, installatietechniek (bv. auto-industrie) en de heftruckindustrie.

Over Vulkoprin nv
Het in België gevestigde familiebedrijf Vulkoprin nv werd in 1964 opgericht en ontwerpt en produceert een volledig assortiment polyurethanen met toepassingen in de Material Handling-, Machinery- en Thema park industrie.