Hardheid

Shore is een eenheid om de hardheid van een materiaal te beschrijven. Er zijn verschillende Shore-eenheden, zoals Shore A en Shore D. Dit is o.a. afhankelijk van het type materiaal.

 

Toepassingen

Vulkoprin produceert Vulkollan® wielen in verschillende hardheden van 75° tot 95° Shore A.

 

Dankzij dit grote hardheidsbereik heeft Vulkollan® een zeer ruim toepassingsgebied gevonden in allerlei technische toepassingen. Zo is Vulkollan® met een hardheid van 92° Shore A ‘het benchmark materiaal’ geworden voor wielen voor intern transport zoals b.v. elektrische heftrucks, magazijnkranen en AGV’s.

 

De uitstekende mechanische eigenschappen van Vulkollan®  geven een perfecte combinatie van stijfheid en elasticiteit en waarborgen een hoog draagvermogen en een lage rolweerstand. 

 

Met verschillende Shore hardheden, van 75° Shore A tot 95° Shore A, overbrugt Vulkollan® het volledige toepassingsgebied tussen rubbers en thermoplastische kunststoffen.

 

Zachtere Vulkollan® kwaliteiten vinden we terug in toepassingen zoals bijvoorbeeld dichtingen, balgen en aandrijfwielen. Hardere Vulkollan® kwaliteiten vinden hun weg in zwaarlasttoepassingen, soms in combinatie met hoge snelheden zoals wielen voor roller coasters.

 

Bovendien blijven de uitstekende eigenschappen van Vulkollan® behouden over het volledige hardheidsbereik!