Co-engineering plafondrailsysteem

Klant

Handi-Move is een vooraanstaand producent van til- en verzorgingssystemen voor mensen met een mobiele beperking. Het bedrijf is wereldwijd actief en draagt de ontwikkeling en verspreiding van innovatieve producten hoog in het vaandel. Alles draait rond klanten en gebruikers, met juiste oplossingen op maat van de noden of beperkingen van elke specifieke gebruiker.

 

Uitdaging

“Toen we de vraag kregen naar plafondinstallaties die ingezet kunnen worden in de vochtige omgeving van zwembad, bad en douche bespraken we die uitgebreid met Vulkoprin”, vervolgt Frank Peeters.
Niet de tilbeugel zelf, maar het railsysteem en de aandrijvende unit vormden de grootste uitdaging, omdat zij moeten functioneren in alle vochtige omgevingscondities.
Vocht veroorzaakt corrosie, net als grip- en tractieproblemen. Ook de levensduur van onze producten moet goed in het oog gehouden worden.
Een ander belangrijk punt betrof de veiligheid van de gebruikers.

 

Oplossing

“Een kant-en-klare oplossing hadden we niet, maar in voortdurend overleg met Vulkoprin kwamen we tot oplossingen die getest konden worden, vervolgens bijgestuurd en geïmplementeerd”, aldus Frank Peeters.

 

In het aanreiken van oplossingen speelt materiaalkeuze een grote rol. De beste oplossing bleek uiteindelijk de combinatie van aluminium geanodiseerde kern (tegengaan van corrosie) en polyurethaan Printhane B75° Shore A voor de bekleding. Dit materiaal gaf de beste resultaten op grip. Een onderhoudsvriendelijk materiaal ook, met lange levensduur.

 

Om snelle leveringen toe te laten werd een systeem van afroeporders in het leven geroepen, met inachtneming van een bufferstock voor de continuïteit.

 

USP

“Vulkoprin sluit naadloos aan bij onze filosofie van constante vernieuwing. Er wordt voluit meegedacht, wat maakt dat wij zelf ook innovatief uit de hoek kunnen komen”. Om die reden is het bedrijf een natuurlijke partner voor ons”, zegt Frank Peeters, inkoopverantwoordelijke bij Handi-Move uit Ninove, één van Vulkoprin’s jarenlange klanten.