Een zuivere zaak

Vulkoprin produceert Vulkollan® in verschillende hardheden vanaf 75° tot 95° Shore A. Dankzij dit grote hardheidsbereik heeft Vulkollan® een zeer ruim toepassingsgebied gevonden in allerlei technische toepassingen, waarbij het volledige gebied tussen rubbers en thermoplastische kunststoffen wordt overbrugd.

 

Zo is Vulkollan® met een hardheid van 92° Shore A ‘het benchmark materiaal’ geworden voor wielen voor intern transport zoals b.v. elektrische heftrucks, magazijnkranen, AGV’s, … Een perfecte combinatie van stijfheid en elasticiteit zorgt voor wielen met een hoog draagvermogen en een lage rolweerstand. De uitstekende mechanische eigenschappen van Vulkollan® zorgen voor de laagste ‘total cost of ownership’.

 

Zachtere Vulkollan® kwaliteiten vinden we terug in toepassingen zoals bijvoorbeeld dichtingen, balgen en aandrijfwielen. Hardere Vulkollan® kwaliteiten vinden hun weg in zwaarlast toepassingen, soms in combinatie met hoge snelheden zoals wielen voor roller coasters. Bovendien blijven de uitstekende eigenschappen van Vulkollan® behouden over het volledige hardheidsbereik! Voor een toepassing in de sector Waterzuivering, scroll verder.

 

 

Klant

Respect voor de natuur en een groeiend milieubewustzijn stellen hoge eisen aan constructeurs en servicebedrijven van waterzuiveringsinstallaties/systemen wereldwijd.

 

Uitdaging

“Ruimerbruggen” vormen een wezenlijk onderdeel van een waterzuiveringsinstallatie. Zij moeten op een efficiënte wijze het bezinksel afvoeren naar een slibtank. Wielen staan in voor het permanent aandrijven van de “ruimerbrug”. De uitdaging in dit ontwerp bestaat erin wielen te ontwikkelen die bij extreme weersomstandigheden en in een hoog corrosieve omgeving de werking 24/7 waarborgen.

 

Oplossing

Zwaarlastwielen gemaakt uit Vulkollan®  bieden in deze toepassingen de juiste oplossing! De slijtvastheid, hoog draagvermogen en lage rolweerstand samen met een waterafstotende hechtingsprimer (EP), een hydrolyse werend additief (Stabaxol) en een anticorrosief verfsysteem (Colturiet) voor de metalen wielkern, garanderen optimale betrouwbaarheid.

 

Resultaat

Zowel voor installateurs, water associaties, operatoren en servicebedrijven biedt dit Vulkoprin wielsysteem een betrouwbare 24/7 oplossing en een maximale levensduur.

 

USP

Betrouwbaarheid en onderhoudsvriendelijkheid worden sterk op prijs gesteld op deze installaties die niet permanent bemand zijn maar 24/7 operationeel moeten zijn. Extra plusplunt, in vergelijking met rubberbanden, is dat de lage rolweerstand van Vulkollan® minder energie vergt om het systeem aan te drijven.