Altijd op het juiste spoor met een wiel gemaakt uit VULKOLLAN®

VULKOLLAN® is een van de meest performante elastomeren op de markt. De uitstekende mechanische eigenschappen zorgen voor een wiel met maximaal dynamisch draagvermogen en een lange levensduur.

Om die reden wordt bij veeleisende technische toepassingen voor Vulkollan® gekozen.

 

 

Klant

Onze klant is een wereldspeler in het ontwerpen en leveren van railgebonden transportmiddelen.

 

Uitdaging

Het voertuig, waarvoor Vulkoprin een opdracht kreeg, is een batterij aangedreven machine voor het rangeren van materieel tot ca. 1000 ton. Bij het verplaatsen van een trein- of tramstel moet aandrijving gerealiseerd worden op diverse ondergronden. De klant gaf opdracht aan Vulkoprin om een compact aandrijfwiel te ontwikkelen met een maximaal draagvermogen en optimale grip.

 

Oplossing

Een “custom made” totaalwiel bestaande uit een Vulkollan® band in combinatie met een in onze gespecialiseerde constructiewerkplaats op maat gemaakte staalgelaste wielkern.

 

Resultaat

Een perfecte stabiliteit en een lage rolweerstand. Bovendien wordt een optimale levensduur gewaarborgd. Met een wieldiameter van slechts 660 mm en een laadvermogen van 9 ton past het aandrijfwiel perfect binnen de beperkte inbouwmaten van de klant zijn voertuigen.

 

USP

Deze fabrikant ontwikkelt en bouwt systemen die een integraal onderdeel vormen van een logistiek  proces. De Vulkoprin oplossing draagt ertoe bij dat de operator van het voertuig veilig kunnen werken. Verder worden door de lage slijtage, niet geplande onderhoudsbeurten tot een minimum beperkt.