Slag- en vormvast om niet terug te vallen

Printhane is de verzamelnaam van de door Vulkoprin ontwikkelde polyurethaan elastomeren voor extreme toepassingsgebieden.

 

Printhane-R (“PR” – 85 Shore D) is een hard polyurethaan dat inzetbaar is in toepassingen met dikwandige kunststofonderdelen, die slagvast, elastisch en vormvast moeten zijn. Dit materiaal is een prima alternatief voor stukken in gefreesde technische kunststoffen (PA, POM, …). PR heeft ook brandvertragende eigenschappen (UL94 categorie V0).

 

Wielkernen in PR met een Vulkollan® bekleding kunnen in sommige gevallen een oplossing bieden waar roest een probleem vormt. T.g.v. de 100% kunststofoplossing moet belasting en warmteopbouw beperkt worden.

 

 

 

Klant

Onze klant heeft gedurende de afgelopen 50 jaar kennis opgebouwd in de levering, ontwerp, fabricatie en installatie van hoogwaardige glasvezelversterkte – en thermoplastische kunststof leidingsystemen en andere toepassingen.

 

Uitdaging

Voor elke toegang waar (val)gevaar kan ontstaan bieden de safety gates van onze klant een uitstekende oplossing. Deze prijsgunstige en efficiënte gates moeten toepasbaar zijn in elke doorgang waar gevaar ontstaat door een noodzakelijke onderbreking van het hekwerk.

Het materiaal waaruit de veiligheidspoorten worden geproduceerd moet voldoen aan toepassingen waar men dikwandige kunststofonderdelen nodig heeft die slag- en vormvast, maar tegelijk elastisch moeten zijn.

 

Oplossing

Voor de nieuwe constructie stelde Vulkoprin, Printhane-R voor. Printhane-R is een hard-polyurethaan (85° shore D) en vormt hierdoor een uitstekend alternatief voor gefreesde nylon stukken.

De relatief lage matrijskost laten toe om ook kleine series kostengunstig te produceren, wat voor een grote flexibiliteit naar leveringen zorgt. Ook de uitstekende brandwerende eigenschappen spraken de klant aan, doordat dit het materiaal ook bijzonder geschikt maakt voor toepassingen waar brandvertragende eigenschappen worden voorgeschreven.

 

Resultaat

Voor iedere in- en uitgang waar een gevaarlijke situatie kan ontstaan, zijn de glasvezelversterkte kunststof veiligheidspoortjes een uitstekende oplossing.
Dit veiligheidssysteem is toepasbaar bij openingen in het hekwerk, kooiladders, brandtrappen, werkvloeren, machine- en keldertoegangen.
De veiligheidspoortjes zijn bovendien bijzonder eenvoudig te monteren met of zonder adapterset.

 

USP

Niet alleen heeft onze klant de juiste grondstof gevonden waaraan de safety gates moeten voldoen, maar heeft Vulkoprin de zekerheid geboden dit product te produceren in de door de klant opgegeven bestelhoeveelheid. Onze research afdeling heeft ook regelmatig contact met onze klant in de ondersteuning van nieuwe ontwikkelingen.