Hoog in de bergen, veilig en betrouwbaar onderweg

De verantwoordelijkheid “uit één bron” wordt gegarandeerd door onze in-house design en productie.

 

De selectie van de grondstoffen tot en met eindassemblage worden uitgevoerd door Vulkoprin.

 

Daarnaast beschikt Vulkoprin over verschillende gietlijnen, zodat maten en formuleringen haarfijn kunnen worden afgestemd op de behoeften van de toepassing.

 

Lees hier hoe wij dit omgezet hebben bij een fabrikant van kabelbanen.

 

 

Klant

Onze klant is marktleider in het ontwikkelen, produceren, installeren en onderhouden van kabelbanen en hellende liften.
De groep is wereldwijd actief en is als sector vaak geconfronteerd met bijzondere en uitdagende omstandigheden.

 

Uitdaging

De kabelbanen en liften zijn zowel voor passagiers- als goederen transport het enige vervoermiddel op plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn met traditionele middelen. Uiteraard worden deze ook gebruikt in recreatieve ski- en wandelgebieden.

De wielen en kabelgeleiders die Vulkoprin voor deze toepassingen levert, moeten kunnen functioneren in klimatologische variërende omstandigheden en dienen te voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen.

 

Onderhoud in deze sector is periodiek gepland. Daarom is tussentijdse downtime uitgesloten en moeten slijtageonderdelen voldoen aan de opgegeven levensduur. Voor deze toepassing wordt enkel Vulkollan® gebruikt, daar rubber ervaren werd als één van de oorzaken van stilstand en spoedherstellingen.

 

Oplossing

Als jarenlange preferentiële leverancier van wielen voor de hellende liften, kregen wij van de klant de vraag om ook kabelgeleiders te ontwikkelen. Op basis van het originele ontwerp in rubber ontwikkelde Vulkoprin een ontwerp in Vulkollan®.

 

Resultaat

De klant stelt een langere levensduur van de onderdelen vast en de niet geplande downtimes zijn gereduceerd.

 

USP

De gebruikers kunnen rekenen op de door de constructeur opgegeven uptime.
Door gezamenlijke productverbetering zijn Vulkoprin en de klant er in geslaagd een kwalitatief betrouwbaar product te leveren dat voldoet aan de afgesproken eisen.