Single source responsability

Klanten uit diverse industrieën zijn er zeker van dat het volledige wiel of wielassemblage ontworpen en vervaardigd wordt door Vulkoprin.

 

Precisiemachines en een sterke automatisering staan garant voor een stabiele en stipte productie. De polyurethaanafdeling is één van de modernste installaties in de sector.

 

Verder beschikt Vulkoprin over verschillende gietlijnen, zodat afmetingen en formuleringen naar de wensen van de klant aangepast kunnen worden. Een volledig geautomatiseerd polymerisatieproces staat garant voor polyurethanen van de hoogste kwaliteit.

 

Nood aan een maatje meer? Vulkoprin zet uw ideeën en schetsen om in een CAD-ontwerp. Kernen tot een diameter van 1100mm worden geproduceerd in onze eigen constructiewerkplaats.

 

Zo hebt u als klant de garantie dat de afgesproken configuratie, van grondstof tot afwerking, opgevolgd en gekeurd is door Vulkoprin.

Klant

Dit bedrijf heeft 40 jaar expertise in het ontwikkelen en bouwen van méérwegzijladers voor het transport van lange en zware goederen. Voor de handling van glas ontwikkelt deze marktleider custom-build transporters.

 

Uitdaging

De glastransporters worden gebruikt om jumbo size glasplaten op glasbokken tot 42Ton te verplaatsen van einde productielijn naar magazijn en vrachtwagen. Bij het besturen moeten de wielen extreme axiale belasting overwinnen.  Een opdracht en uitdaging voor Vulkoprin om een wiel te ontwikkelen met maximaal draagvermogen en fullproof hechting voor deze méérwegbesturing.

 

Oplossing

In nauwe samenwerking met de klant hebben de ingenieurs van Vulkoprin een wiel van 1100mm diameter ontwikkeld. De Vulkollan® bekleding wordt door een computergestuurd hechtingsproces optimaal verbonden met een inhouse staalgelaste wielkern. Dé oplossing voor deze extreem veeleisende toepassing.

 

Resultaat

Dit gepersonaliseerd design biedt een betrouwbare oplossing met maximale veiligheid. Het dempend vermogen van de Vulkollan® bekleding in combinatie met een lage rolweerstand en hoog draagvermogen, garanderen een vlotte en precieze manouvreerbaarheid zonder glasbreuk.

 

USP

Slijtvast, maximaal draagvermogen, veiligheid.