Maximaal draagvermogen in combinatie met een minimale inbouwhoogte: up and running

Klant

Deze wereldspeler heeft een passie voor materiaal behandelingssystemen. Voor de integratie van geavanceerde robotsystemen met cutting-edge logistieke systemen ontwikkelt dit bedrijf  innovatieve end-to-end magazijn- & distributiesystemen.

 

Uitdaging

In de ontwikkeling van een nieuw overhead order-picking-systeem met geïntegreerde shuttles was onze klant op zoek naar wielen met een maximaal draagvermogen in combinatie met een minimale inbouwhoogte. Het systeem is 24/7 operationeel en beweegt met een acceleratie van 3m/sec². Daarenboven zijn de  aantal stops & go’s veelvuldig.

 

Oplossing

Na een traject van calculaties en simulatietesten op de Vulkoprin simulator, werd gekozen voor een wieldesign met alu-kern. Als optimale cover voor deze veeleisende toepassing werd het Vulkoprin polyurethaan Printhane-X™ geselecteerd. Printhane-X™ (95 Shore A) is een polyurethaan ontwikkeld door Vulkoprin voor highspeed toepassingen zoals bvb. rollercoasters. De voornaamste troef van dit materiaal is een minimale temperatuuropbouw in het loopvlak.

 

Resultaat

Deze compacte totaaloplossing van Vulkoprin biedt  24/24 betrouwbaarheid, waardoor de kans op niet gepland onderhoud gereduceerd wordt. Verder functioneert dit materiaal energiezuinig vanwege de lage rol- & rijweerstand.

 

USP

Printhane-X™:  Lightweight, heavy duty. High performance & reliability. Minimum rolling resistance and heat built-up.