Een kantelmoment op wielen van Vulkoprin/Vulkollan®

VULKOLLAN® is een van de meest performante elastomeren op de markt en weet een maximale mechanische belastbaarheid te combineren met een maximale dynamische draagkracht.

 

Om die reden wordt bij veeleisende technische toepassingen voor Vulkollan® gekozen. De perfecte combinatie van hoge elasticiteit en hardheid over een zeer breed temperatuursgebied resulteert in wielen met een lage rolweerstand en hoog draagvermogen.

 

De productie van massieve Vulkollan® gebeurt via een speciaal door Covestro ontwikkeld proces dat uit verschillende stappen bestaat. Het gaat om chemische reacties tussen polyester polyolen van hoogwaardige Vulkollan® kwaliteit, Desmodur® 15 en glycolen. Desmodur® 15 is het handelsmerk van 1,5-naftaleendi-isocyanaat (NDI) van Covestro.

 

Enkel fabrikanten die over een licentie beschikken, zoals VULKOPRIN, mogen de merknaam Vulkollan® gebruiken.

Klant

Onze klant heeft een jarenlange ervaring en reputatie opgebouwd in de creatie van machines voor intern transport en het behandelen van goederen.

 

Uitdaging

Om snel kisten met goederen te kunnen vullen én ledigen, heeft onze klant deze kistenkantelaar ontwikkeld. De kisten worden rond hun zwaartepunt geroteerd met het laagste vermogen én de kleinste ruimte. Afhankelijk van het product en de toelaatbare valhoogte wordt de inhoud geledigd in een vaste doseerbunker of een “EvenFlow” met beweegbare transportbodem. Onze klant ging samen met Vulkoprin op zoek naar een wieloplossing met het perfecte compromis tussen snelheid, hoog draagvermogen en schokbelasting.

 

Oplossing

Voor deze toepassing stelde Vulkoprin wielen voor met een dikke Vulkollan® bekleding van 92 sh A hardheid. Deze PUR-cover zorgt voor een comfortabele rol- en aanzetweerstand op de metalen rail, voldoende grip bij de acceleratie en voldoende marge bij de variabele last. Bovendien resulteerde de dikkere bekleding in een optimale schokabsorptie tijdens het kantelen.

 

Resultaat

Niet alleen heeft onze klant met deze wielkeuze de ideale, technische oplossing voor zijn toepassing, maar kan ook de eindklant door de hoge slijtweerstand van de Vulkollan® -bekleding rekenen op een maximale levensduur van zijn wielen in deze toch wel abrasieve omgeving waarin deze kistenkantelaar opereert. Een kostenbesparing op onderhoudsvlak die de eindklant graag verzilverd ziet!